Naslovna USK Sanski Most dobio moderni sportski centar vrijedan dva miliona KM

Sanski Most dobio moderni sportski centar vrijedan dva miliona KM

Od admin
A+A-
Resetiraj

Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji modernog sportskog centra u Sanskom Mostu, koji se nalazi naselju Mahala, a vrijednost ovoga projekta, finansiranog sredstvima koje je osigurala Vlada USK, iznosi dva miliona maraka.
Inače, radi se o jednom od najznačajnijih projekata koji su realizirani u ovome gradu u poslijeratnom periodu.

Nosilac i implementator aktivnosti bila je Osnovna škola “Mahala”, na čijem zemljištu je izgrađen sportski centar, a direktorica te ustanove Sanja Džafić kaže kako su se sve aktivnosti odvijale po planu i u predviđenim vremenskim rokovima.
Prema njenim riječima, u sklopu ovoga kompleksa izgrađena je moderna atletska staza, teren za veliki nogomet sa hibridnom travom, igrališta za tenis i male sportove, kao i velika igraonica za mališane, a ideja je da čitav ovaj prostor bude mjesto gdje će se odvijati sportski i društveni život Sanskog Mosta.

“Izgradnjom multifunkcionalnog sportskog centra naš grad je dobio prostor koji će unaprijediti sportski život općine i biti na usluzi svim građanima. Važnost projekta je velika, s obzirom na to da Sanski Most prvi put dobija takav sportski objekat. Također tu je i jedna od najmodernijih igraonica gdje će vrijeme moći provoditi mališani i njihovi roditelji”, kazala je Džafićeva.
Važnost projekta ističu i u Sportskom savezu općine Sanski Most, čiji predsjednik Velid Kuželj ističe kako će ovaj grad u budućnosti moći da bude domaćin velikih takmičenja u atletici i drugim sportovima.

“Ovo je san svih sportskih radnika, pa će naši sportisti i sportski klubovi sada imati optimalne uslove za treninge i takmičenja. To će sigurno imati uticaj na razvoj i popularizaciju sporta”, istakao je Kuželj.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE