Naslovna BiH Sarajevo sinoć bilo najzagađeniji grad na svijetu, jutros na četvrtom mjestu

Sarajevo sinoć bilo najzagađeniji grad na svijetu, jutros na četvrtom mjestu

Od admin
A+A-
Resetiraj

U bh. prijestolnici je malo prije ponoći izmjeren indeks zagađenja 357, što je okarakterisano kao vrlo nezdravo.

Iza Sarajeva na listi su se našli, sada već standardni Delhi (Indija, 356), Lahore (Pakistan, 348), Hanoi (Vietnam, 225), Karachi (Pakistan 208), Dhaka (Bangladeš, 180) i Skoplje (Sj. Makedonija, 172).

Situacija ni jutros nije mnogo bolja, ali zrak ipak nije toliko zagađen kao sinoć. Sarajevo je trenutno na četvrtom mjestu sa indeksom zagađenja 251.

Ovaj indeks kvaliteta zraka kod osoba sa respiratornim oboljenjima poput astme može uzrokovati značajna pojačanja simptoma i intenziteta bolesti, a povećana je vjerovatnoća negativnih posljedica po respiratorne organe za cjelokupno stanovništvo.

Oboljeli od plućnih bolesti i bolesti srca, trudnice, djeca i stariji, moraju izbjegavati bilo kakve aktivnosti tokom boravka vani.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE