Naslovnica Bosna i Hercegovina Sattler posjetio Foču: Zapaljiva retorika ima stvarne posljedice u lokalnim zajednicama

Sattler posjetio Foču: Zapaljiva retorika ima stvarne posljedice u lokalnim zajednicama

65

Tokom posjete gradu na Drini šef Delegacije EU u BiH susreo se s načelnikom Foče Milanom Vukadinovićem i bošnjačkim povratnicima u tom gradu

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU Johann Sattler posjetio je danas Foču.

Tokom posjete gradu na Drini šef Delegacije EU u BiH susreo se s načelnikom Foče Milanom Vukadinovićem i bošnjačkim povratnicima u tom gradu.

“Danas sam imao opsežne razgovore sa načelnikom Foče i bošnjačkim povratnicima”, poručio je Sattler i dodao:

“Nedavni incidenti pokazuju da zapaljiva retorika povećava napetosti i ima stvarne posljedice u lokalnim zajednicama. Pozivamo nadležne na deeskalaciju, da istraže incidente i osiguraju sigurnost svih građana”, poručio je šef Delegacije EU u BiH.

I had extensive talks w Mayor of Foča and Bosniak returnees today. Recent incidents show that inflammatory rhetoric increases tensions and has real consequences in local communities.We urge authorities to de-escalate, to investigate incidents and ensure safety of all citizens. pic.twitter.com/dQJZtnZdxt

— Johann Sattler (@josattler) January 19, 2022

Osim Foče ambasador Sattler posjetio je i Goražde. U sklopu posjete Goraždu obišao je i lokalne biznise kao i fabriku Prevent u Goraždu. A, između ostalih susreo se i gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem, te dužnosnicima kantonalne Vlade.

Prethodni članakOd marta ni zaraženi neće morati u izolaciju: Johnson najavio ukidanje većine mjera
Naredni članakRafael Nadal u osmini finala Australian Opena