Naslovnica Bosna i Hercegovina Sedmodnevna incidencija dostiže nove rekorde u Njemačkoj

Sedmodnevna incidencija dostiže nove rekorde u Njemačkoj

32
0

Ministar zdravlja Karl Lauterbach izjavio je u petak da je “na snazi pravi paket mjera” za smanjenje trenutnog omikronskog vala pandemije koronavirusa, čak i dok svakodnevno nove infekcije vrtoglavo rastu

Njemačka je objavila rekordnu sedmodnevnu incidenciju od 497,1 zaraženih koronavirusom na 100.000 stanovnika, izvijestila je u subotu nacionalna agencija za kontrolu bolesti, iako su stručnjaci upozorili da je pravi pokazatelj hospitalizacija.

Ovo je najveća sedmodnevna stopa incidencije od početka pandemije i u poređenju sa 470,6 dan ranije, saopćio je Institut Robert Koch (RKI) u Berlinu.

Agencija je također prijavila 78.022 nove infekcije u periodu od 24 sata, u odnosu na 55.889 infekcija prije sedmicu dana, prenosi dpa.

Agencija je u petak saopćila da je u sadašnjem sedmodnevnom periodu u bolnice primljeno 3,23 oboljela od koronavirusa na 100.000 stanovnika, u odnosu na 3.09 u četvrtak. Brojka se ne ažurira tokom vikenda.

Brojka je ponovo porasla prvi put u nekoliko dana, navodi agencija za kontrolu bolesti.

Ministar zdravlja Karl Lauterbach izjavio je u petak da je “na snazi pravi paket mjera” za smanjenje trenutnog omikronskog vala pandemije koronavirusa, čak i dok svakodnevno nove infekcije vrtoglavo rastu.

U posljednjih nekoliko sedmica, savezna vlada i savezne države usvojile su stroža pravila za kontakt – posebno kada su u pitanju nevakcinisane osobe – i skratile karantene.

Prenosiviji omikron soj Covid-19 sada prevladava u Njemačkoj, naovdi RKI, dovodeći zemlju u “novu fazu pandemije”, rekao je predsjednik RKI-ja Lothar Wieler.

Prethodni članakNova pravila za dodatne doze vakcine poništit će 560 hiljada Covid propusnica
Naredni članakNikola Prce objavio dirljivu poruku nakon oproštaja od reprezentacije

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime