Naslovnica Svijet Šef ukrajinske oblasti Zaporizhzhye: Ruska vojska je otela mog 16-godišnjeg sina

Šef ukrajinske oblasti Zaporizhzhye: Ruska vojska je otela mog 16-godišnjeg sina

21

Buryak je za Ukrinform rekao da je njegov sin otet na ruskom kontrolnom punktu u Vasilovki dok se evakuacijski konvoj kretao iz Melitopolja ka Zaporizhzhyu

Šef regionalne državne uprave Zaporizhzhya Oleg Buryak, objavio je inaformaciju da je ruska vojska otela njegovog 16-godišnjeg sina Vladislava.

Istu informaciju potvrdila je i Zlata Nekrasova, zamjenica načelnika regionalne vojne uprave Zaporizhzhye.

“Moj sin je otet. Rusi su ga oteli. Ima samo 16 godina. Ne znam gdje mi je sada sin. Apelujem na evropsku zajednicu, na cijelo čovječanstvo – pomozite mi. Neka cijeli svijet zna da Rusi otimaju djecu ovdje”, rekao je Buryak.

Buryak je za Ukrinform rekao da je njegov sin otet na ruskom kontrolnom punktu u Vasilovki dok se evakuacijski konvoj kretao iz Melitopolja ka Zaporizhzhyu.

“To se dogodilo 8. aprila u 11:22 na kontrolnom punktu u Vasilivki. Moj 16-godišnji sin bio je s dvije žene i troje male djece. Svi su išli u Zaporizhzhyue. Konvoj su zaustavili ruske vojnici i potom pitali ko gdje ide. Vidjeli su telefon mog sina i izvukli ga iz auta.”

Prema njegovim riječima, automobil je na punktu ostao tri sata, a zatim su svi pušteni, osim 16-godišnjeg Vladislava. Poznanici su rekli da su molili ruske vojnike da dječak puste. Ali, uzalud.

“Saznali su da sam ja dječakov otac. Cijelo to vrijeme (od otmice) pokušavali smo sami riješiti problem, ali nije išlo”, rekao je.

Nisvet Jusić
Prethodni članakZelenski: Nećemo Rusima dati Donbas za mir!
Naredni članakUkrajinci o nestanku vođe separatista: Vjerovatno ga je koštao dug jezik