Naslovnica Sport Selektor Danske: Ovako više ne može, svi ćemo poludjeti

Selektor Danske: Ovako više ne može, svi ćemo poludjeti

52

O svemu smo morali sami brinuti, pa i o stvarima koje ne bi smjele biti naš posao

Nikolaj Jacobsen, selektor Danske te igračka i trenerska legenda svjetskog rukometa, jedva je dočekao kraj Eura. Danska je u dramatičnoj utakmici za bronzanu medalju nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35:32. U reprizi finala Olimpijskih Igara Danci su stigli do još jedne medalje na velikim takmičenjima, posljednje koja je nedostajala selektoru Jacobsenu.

On je naime u zadnje tri godine vodio Dansku do dva svjetska zlata i olimpijskog srebra. Međutim, on ne slavi kompletiranje svih medalja, nego što je konačno gotov bizarni Euro u znaku korone.

“Osvojili smo tri medalje u godinu dana. Naravno, najdraže mi je zlato iz Egipta, a srebro iz Tokija mi je draže od ove bronze, koja mi također puno znači. Pogledajte, ove godine smo bili zajedno ukupno četiri mjeseca u nevjerovatno teškim uslovima.

Ovaj turnir je bio vrhunac, bili smo potpuno ograničeni. Nismo smjeli mrdati iz hotelskih soba, poludjeli smo u hotelu. U prvom hotelu u kojem smo bili na ovom prvenstvu nismo uopće bili izolirani od ostatka gostiju. O svemu smo morali sami brinuti, pa i o stvarima koje ne bi smjele biti naš posao. Ovaj mjesec je bio najduži mjesec u mom životu.

Kada nije bilo utakmica i treninga, svima nam je u sobama bilo toliko dosadno, ništa nam nije bilo dozvoljeno! Jacobsen je za kraj poručio: “Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo, jer ćemo inače svi poludjeti. Ovako više ne može! Ponosan sam na nas, Francuze, pa i na rukomet kao sport, što smo uspjeli ovo izgurati u nemogućim uvjetima.”

Autor: Index.hr

Prethodni članakBosna i Hercegovina već mora uvoziti radnu snagu?!
Naredni članakDjevojčica (10) preživjela snježnu oluju grleći psa