Naslovnica Bosna i Hercegovina Semir krivotvorio novac pa njime kupovao robu, na dogovoreno mjesto dolazio prerušen...

Semir krivotvorio novac pa njime kupovao robu, na dogovoreno mjesto dolazio prerušen u policajca

51

Falsifikovane novčanice optuženi je stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu u većoj vrijednosti (od 1.100-3.000 KM)

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Semira Trebinjca, rođenog 1991. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je, u junu i julu 2021. godine, pomoću odgovarajuće opreme načinio veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM, te ih na osmišljen način stavljao u opticaj kao prave na području Sarajeva i Konjica.

Falsifikovane novčanice optuženi je stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu u većoj vrijednosti (od 1.100-3.000 KM), putem internet oglasnika, a zatim u cilju da sebi pribavi korist, na dogovoreno mjesto dolazio odjeven u odjeću koja asocira na uniformu policijskih službenika i stavljao u promet falsifikovane novčanice.

Prema navodima optužnice, u daljim namjerama optuženi je spriječen od policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu BiH. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija i pokretnih stvari koje optuženi koristi, pronađeni su predmeti upotrijebljeni za izvršenje krivičnih djela i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, odjeća koja asocira na policijsku uniformu, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.

Optuženi se tereti da je počinio produženo krivično djelo krivotvorenje novca.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Prethodni članakU Sarajevu sahranjen doajen bh. novinarstva Vlastimir Mijović
Naredni članakProizvode iz Bordo Fan Shopa od sada i u Free Shopu Sarajevskog aerodroma