Naslovnica Magazin Sestra “najvećeg prevaranta u historiji” i njen suprug pronađeni mrtvi

Sestra “najvećeg prevaranta u historiji” i njen suprug pronađeni mrtvi

38

Sondra Wiener (87), sestra Bernieja Madoffa, poznatog kao najveći prevarant u historiji, i njen 90-godišnji suprug pronađeni su mrtvi a postoji mogućnost da je jedan od supružnika ubio drugog i kasnije počinio samoubistvo

Sondra Wiener (87), sestra Bernieja Madoffa, poznatog kao najveći prevarant u historiji, i njen 90-godišnji suprug pronađeni su mrtvi u njihovom domu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju ureda šerifa okruga Florida Palm Beach navedeno je da je u oboje supružnika pucano iz vatrenog oružja. Postoji mogućnost da je jedan od supružnika ubio drugog i kasnije počinio samoubistvo, no tačan uzrok smrti bit će utvrđen nakon detaljne istrage.

82-godišnji Bernie Madoff, čiji potpis stoji ispod najvećeg slučaja prevare u historiji američke berze Wall Streeta, preminuo je 14. aprila 2021. u saveznom zatvoru Sjeverne Karoline, gdje je služio kaznu.

Bernie Madoff’s sister, Sondra Wiener, and her husband were found dead on Thursday in their home in Florida, in what the authorities said was an apparent murder-suicide. https://t.co/iXXP5J8rUA

— The New York Times (@nytimes) February 21, 2022

Madoff, čija je prevara otkrivena tokom globalne ekonomske krize 2008. dok je sa svojom porodicom živio luksuznim životom, osuđen je pred Saveznim sudom na Manhattanu i osuđen na 150 godina zatvora 2009. godine.

Nakon hapšenja Madoffa, koji je iza sebe ostavio 37.000 žrtava iz 136 zemalja, jedan od njegovih sinova, Mark Madoff, koji je radio u istoj kompaniji, počinio je samoubistvo 2010. godine, a njegov drugi sin Andrew Madoff preminuo je od raka 2014. godine.

Prethodni članakNapadnut televizijski toranj, ruski agresor izdao upozorenje građanima Kijeva
Naredni članakI Crna Gora se pridružila EU svim sankcijama protiv Rusije, Ukrajincima šalju pomoć