Naslovnica Bosna i Hercegovina SIPA od jutros izvodi akciju “Glumac”, uhapšeno najmanje sedam osoba

SIPA od jutros izvodi akciju “Glumac”, uhapšeno najmanje sedam osoba

46

Prilikom pretresa na području Šamca i Odžaka je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su na području Šamca i Odžaka, realizovali operetivnu akciju “Glumac”, kada su izvršili pretrese stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari i slobode lišili sedam lica.

Pretresi i lišavanja slobode realizovani su zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelom “neovlašten promet opojnim drogama” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Lica lišena slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, te će po završetku navedenih radnji biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto 500 grama opojne droge kokain, oko tri kilograma opojne droge marihuana i deset mobilnih telefona.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realiziovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Prethodni članakAkcija Rusa na sjeveru Ukrajine propala, Zielinski: Više od 100.000 ruskih okupatora u Ukrajini
Naredni članakSnimljen trenutak kako ruski projektil pogađa stambenu zgradu u Kijevu