Naslovnica Bosna i Hercegovina Sladić najavio nove padavine: Jutro ćemo dočekati pod snijegom

Sladić najavio nove padavine: Jutro ćemo dočekati pod snijegom

78

U noći s petka na subotu možemo ponovo očekivati porast naoblake

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić najavio je nove padavine tokom noći, te poručio da ćemo jutarnje sate sutrašnjeg dana dočekati uz snijeg, prenosi N1.

– Večeras slijede nove padavine koje će pomoći pročišćenju kotlinskog zraka koji se opet blago zagadio u uslovima stabilne atsmofere, rekao je Sladić

Kako ističe, padavine koje se već sada nalaze na području Posavine i većeg područja sjeveroistoka BiH će se već u naredna 2-3 sata premještati prema jugoistoku, jačat će i vjetar sjevernog smjera koji će doprinijeti da se kotlinski zrak u velikoj mjeri pročisti.

– Sa prodiranjem hladnijeg zraka će doći do prelaska kiše u susnježicu i snijeg tako da ćemo jutarnje sate sutra dočekati pod novim bijelim pokrivačem, dodaje.

Sladić tvrdi da će većina padavina prestati već sutra.

– Glavnina padavina će se pomjeriti na istok i jugoistok BiH koji će se nastaviti do jutarnjih sati. Već sutra će u jutarnjim satima padavine u većem dijelu BiH prestati. Doći će do razvedravanja, sutra se u drugom dijelu dana može računati na malu do umjerenu oblačnost.

U noći s petka na subotu možemo ponovo očekivati porast naoblake.

– U noći sa petka na subotu slijedi novi porast naoblake uvjetovan kruženjem vlažnog i nestabilnog zraka a uvjetovat će ga ukrajinski visinski ciklon koji će donositi vlažan zrak što će usloviti pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u većem dijelu BiH i dijelu Hercegovine, kaže Sladić.

Prethodni članakI zapadna Evropa ima svoj “grad duhova”: Sve se promijenilo te 1965. godine
Naredni članakRukometaši BiH nosioci u žrijebu parova prvog kruga baraža za SP