Naslovnica Magazin Slučaj koji je pratio cijeli svijet: U bilježnici otkriveno ko je ubio...

Slučaj koji je pratio cijeli svijet: U bilježnici otkriveno ko je ubio Gabby Petito

47

Bilježnica je pronađena pored njegovog tijela u parku na Floridi, gdje je pronađen mrtav u oktobru prošle godine. Bio je u bijegu od početka septembra, odnosno otkako je ona pronađena mrtva

Nakon što je svijet šokirala vijest o smrti 22-godišnje američke blogerice Gabby Petito, koja je sa svojim zaručnikom, 23-godišnjim Brianom Laundriejem odlučila kombijem posjetiti nacionalne parkove na zapadu Sjedinjenih Američkih Država te svoj put dokumentirati na društvenim mrežama, sada su se pojavile nove informacije vezane za njezinu smrt.

Brian Laundrie priznao je svoju odgovornost za ubistvo Gabby Petito u bilježnici koja je pronađena u blizini njegova tijela, otkrio je FBI.

Bilježnica je pronađena pored njegovog tijela u parku na Floridi, gdje je pronađen mrtav u oktobru prošle godine. Bio je u bijegu od početka septembra, odnosno otkako je ona pronađena mrtva.

FBI je sada rekao da zatvara istragu o Gabbynoj smrti nakon što je pronađeno Laundriejevo priznanje, ali nije otkriveno što tačno piše u pronađenoj bilježnici.

“Pregledom bilježnice otkrivene su pisane izjave gospodina Laundriea, koji u njima preuzima odgovornost za smrt gospođe Petito”, izvijestio je FBI.

Prethodni članakVlada SBK raskinula ugovore o koncesijama za 10 mini hidroelektrana
Naredni članakPogledajte prizore iz Istanbula, kažu da je situacija izrazito teška