Naslovna BiH Smanjena vidljivost u kotlinama zbog magle

Smanjena vidljivost u kotlinama zbog magle

Od admin
A+A-
Resetiraj

U toku su radovi na čišćenju akumulacije na brani Bogatići (Sarajevo-Trnovo), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje), od 07 do 19 sati saobraća jednom trakom, uz moguće kraće obustave.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Izdvajamo pojedine dionice uz rijeke: Savu, Unu, Bosnu, Drinu, Vrbas i Spreču.

Tokom dana očekujemo povoljne uvjete za vožnju, te pojačan promet vozila posebno na izlazima iz gradskih centara, te prema aktuelnim izletištima. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE