Naslovnica Bosna i Hercegovina Smanjenje krivičnih djela u Sarajevu, policija intenzivirala aktivnosti na svim poljima

Smanjenje krivičnih djela u Sarajevu, policija intenzivirala aktivnosti na svim poljima

45

Ministar Admir Katica istakao je da je smanjenje broja krivičnih dijela navjećim dijelom zabilježeno u oblasti protiv imovine (razbojništva i teške krađe) i to za 40 događaja, te da je u toj oblasti Uprava policije u proteklom periodu poduzela značajne aktivnosti, ali da su one intenzivirane i na drugim poljima

U Kantonu Sarajevo bilježi se trend smanjenja broja krivičinih djela, navodi se u informaciji o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja za mjesec januar.

U Informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova KS, prezentiranoj na sjednici Vlade KS, istaknuto je da je tokom proteklog mjeseca registrovano 314 događaja sa obilježjem krivičnog djela, što je 68 događaja manje ili 17,8 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Ministar Admir Katica istakao je da je smanjenje broja krivičnih dijela navjećim dijelom zabilježeno u oblasti protiv imovine (razbojništva i teške krađe) i to za 40 događaja, te da je u toj oblasti Uprava policije u proteklom periodu poduzela značajne aktivnosti, ali da su one intenzivirane i na drugim poljima.

Smanjen je i broj krivičnih djela u oblasti javnog reda i pravnog prometa (za šest), zdravlja ljudi (za pet), dok je povećanje evidentirano u oblasti protiv života i tijela (za pet događaja), te braka, porodice i mladeži (za jedan događaj više).

– Tokom januara i februara na području našeg kantona izvršena su krivična djela koja su uznemirila građane. Svjesni smo njihove zabrinutosti, ali im poručujemo da je policija na terenu i da se intenzivno poduzimaju sve neophodne aktivnosti na prevenciji i istraživanju počinjenih krivičnih djela. U fokusu policije su kriminalne grupe povezane s organiziranim kriminalom – naveo je ministar Katica, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

Prethodni članakDa li u Ukrajinu stiže još agresora? Kadirov kaže da je poslao svoju vojsku
Naredni članakAkcija Rusa na sjeveru Ukrajine propala, Zielinski: Više od 100.000 ruskih okupatora u Ukrajini