Naslovnica Bosna i Hercegovina Snijeg i magla stvaraju probleme vozačima, evo koje dionice bi trebalo...

Snijeg i magla stvaraju probleme vozačima, evo koje dionice bi trebalo izbjeći

69

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja

Zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom vozačima se savjetuje pojačan oprez na putevima na području Žepča, Maglaja i Doboja, u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Raskvašenog i ugaženog snijega na kolovozu ponedjeljak ujutru ima na putnim pravcima Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ i Bosanski Petrovac – Drvar.

Na dionicama Bugojno – Novi Travnik, Livno – Kamensko, Livno – Šujica i Resanovci – Drvar, vidljivost je smanjena zbog magle, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozačima su skrenuli pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Iz BiHAMK-a su uputili apel vozačima da voze maksimalno oprezno i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 4.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Prethodni članakIZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S MURISOM HALKIĆEM, KANTONALNIM MINISTROM ZDRAVSTVA
Naredni članakMLADI BIHAĆKI ANTIFAŠISTI OBILJEŽILI 79. GODIŠNJICU ZASJEDANJA USAOJ-A