Naslovnica Bosna i Hercegovina Snijeg stvara probleme vozačima, evo na kojim putnim pravcima je najteža situacija

Snijeg stvara probleme vozačima, evo na kojim putnim pravcima je najteža situacija

46
0

Zbog izrazito niskih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na moguću poledicu. Poseban oprez savjetovali su u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u višim predjelima zapadne Bosne.

Izdvajaju se putni pravci Bihać – Bosanski Petrovac – Drvar, Livno – Kupres, Livno – Glamoč – Mrkonjić Grad i Livno – Bosansko Grahovo.

Na ostalim dionicama saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog izrazito niskih temperatura iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su na moguću poledicu. Poseban oprez savjetovali su u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skrenuli su pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelovali su na vozače da voze maksimalno oprezno i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Jablanica – Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prethodni članakSFK 2000 i NS BiH organiziraju memorijal “Amela Fetahović”
Naredni članakPoznata turska novinarka uhapšena zbog objave na Twitteru o Erdoganu

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime