Naslovnica Magazin Splićani i turisti kupaju se u Jadranskom moru

Splićani i turisti kupaju se u Jadranskom moru

97

Na desetine osoba, što nije svojstveno za ovo doba godine, gradskim ulicama šetale su u majicama kratkih rukava

Mnogi Splićani, ali i turisti iskoristili su skoro proljetne temperature u prvim januarskim danima 2022. godine kako bi se okupali u Jadranskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na popularnoj gradskoj pješčanoj plaži Bačvice uživala su i brojna djeca. Dalmatinci su tradicionalno zaigrali i novogodišnji picigin, kultnu igru gdje su na opšte oduševljenje turista pokazali zavidnu tehniku te se bespoštedno bacali za lopticom u more čija je temperatura ovih dana svega 14 stepeni Celzijusa.

Stanovnici i posjetitelji najvećeg grada u hrvatskoj regiji Dalmaciji sunčali su se i na rivi. Na desetine osoba, što nije svojstveno za ovo doba godine, gradskim ulicama šetale su u majicama kratkih rukava i u dobrom raspoloženju ušli u novu godinu.

Inače, u južnim dijelovima primorske Hrvatske bilježe se rekordne temperature zraka. U Dubrovniku je tako juče u 14 sati izmjerena najviša temperatura zraka ikada u januaru – 19,8 stepeni Celzijusa.

Prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ), sunčano vrijeme u primorskom dijelu zemlje trebalo bi biti do četvrtka kada se očekuje kiša.

Prethodni članakReal i Barca večeras u Saudijskoj Arabiji igraju za 12 miliona eura
Naredni članakREKORDAN BROJ ZARAŽENIH U USK – 173 OSOBE