Naslovna Bužim Sramotno! U Bužimu preko 70 radnika ostalo bez posla, dobili 500 KM otpremnine

Sramotno! U Bužimu preko 70 radnika ostalo bez posla, dobili 500 KM otpremnine

Od admin
A+A-
Resetiraj

Uposlenicama privatne firme „Prevent“ iz Bužima, ovih dana uručeno je rješenje o otkazu. Riječ je o 29 stalnih uposlenica i 42 s ugovorom na određeno vrijeme, koje su ovu vijest primile s nevjericom.
Kažu da takvo što nisu očekivale, jer su ispunjavale normu i upravo radile na jednoj od narudžbi. Suočavajući se s činjenicom da su preko noći ostale na ulici, najteže je samohranim ženama, koje su prešle 50-tu godinu, a još uvijek nemaju ni godine ni radni staž, da bi ostvarile pravo na penziju.
Otpremnine, koje su dobile, a kreću se između 420 i 520 maraka, nedovoljne su, kažu, za jedan, a kamoli više mjeseci preživljavanja.

S druge strane, u saopćenju Prevent grupacije stoji kako je zatvaranje njihovog pogona u Bužimu bilo neophodno, zbog, kako navode, promijenjenih uvjeta na tržištu i negativnih ekonomskih pokazatelja.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE