Naslovnica Bosna i Hercegovina Srbija pozvala mladiće i djevojke da služe vojni rok, plata – 650...

Srbija pozvala mladiće i djevojke da služe vojni rok, plata – 650 maraka

10
0

Poslije odsluženog vojnog roka, mladićima i djevojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je mladiće i djevojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da dobrovoljno služe šestomjesečni vojni rok s oružjem.

“Osim mogućnosti da steknu nove vještine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mjesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara (oko 650 KM)”, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi agencija Anadolija.

Dodaje se da vojniku, za vrijeme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka s oružjem, obezbjeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smještaj, ishrana, vojna odjeća i obuća.

Poslije odsluženog vojnog roka, mladićima i djevojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

U toku je prijavljivanje za septembarski uputni rok koje traje do 31. augusta ove godine.

Prethodni članakBh. ljekari upozoravaju: Nedostaje novca za operacije na srcu, smrtnost je sve veća!
Naredni članakPrepolovio se teretni brod sa 30 članova posade, potraga za nestalim

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime