Naslovnica Bosna i Hercegovina Srbija značajno povećava broj letova prema Moskvi

Srbija značajno povećava broj letova prema Moskvi

51

Kako Srbija nije uvela zabranu letova ruskih aviokompanija, no one u Srbiju ne mogu sletjeti zbog zabrane preleta susjednih država, srpska nacionalna aviokompanija među rijetkim je aviokompanijama u Evropi koja ima pravo slijetanja u Rusiju

Air Serbia je ostala gotovo jedina europska aviokompanija koja prometuje direktno prema Moskvi. Nakon što su gotovo sve europske zemlje uvele zabranu letova ruskih aviokompanija, letovi Aeroflota i drugih ruskih avioprijevoznika prema Europi su otkazani, a Rusija je recipročno uvela zabranu letova europskih avioprijevoznika prema toj zemlji, piše Croatian Aviation.

Kako Srbija nije uvela zabranu letova ruskih aviokompanija, no one u Srbiju ne mogu sletjeti zbog zabrane preleta susjednih država, srpska nacionalna aviokompanija među rijetkim je aviokompanijama u Evropi koja ima pravo slijetanja u Rusiju.

Air Serbia je to pravo i iskoristila te već danas na povećanu potražnju odgovorila slanjem širokotrupnog zrakoplova tipa A330-200 koji inače koristi na redovnoj liniji između Beograda i New Yorka. Na liniji između Beograda i Moskve inače prometuju zrakoplovi tipa A319 i A320, kapaciteta 144 odnosno 174 sjedala.

Do izbijanja rata između Ukrajine i Rusije, Air Serbia je na liniji Beograd – Moskva – Beograd prometovala 8 puta tjedno, no već ovog tjedna najavljeno je čak 12 povratnih letova! Od toga će četiri leta biti obavljena sa širokotrupnim zrakoplovom tipa A330-200 koji u floti srpskog avioprijevoznika ima kapacitet od 257 sjedala. Samo ovog tjedna Air Serbia nudi 4600 sjedala između dva grada, a preko Beograda i nastavak putovanja prema europskim odredištima.

Sljedećeg tjedna, u razdoblju od 07. do 13. ožujka, Air Serbia nudi čak 15 letova na istoj liniji, a s obzirom na to da su svi letovi već sada odlično popunjeni, postoji opcija da će avioprijevoznik naknadno dodati još letova. U navedenom razdoblju u prodaji je 5450 sjedala, 850 više u odnosu na ovu sedmicu.

Srpski avioprijevoznik na ovaj način koristi svoj status “neutralne” aviokompanije i preko svoje mreže letova iz Beograda povezuje Moskvu s evropskim destinacijama.

Prethodni članakNajbogatiji čovjek na planeti ima novu djevojku
Naredni članakVeliki ruski konvoj sve je bliže Kijevu