Naslovna BiH Stav o Kosovu: Cvijanović uradila ono što Dodik ‘kritikuje’

Stav o Kosovu: Cvijanović uradila ono što Dodik ‘kritikuje’

Od admin
A+A-
Resetiraj

Dodik je rekao da ne prihvata da neko ode u Generalnu skupštinu UN-a i iznosi svoje stavove, kao i da je to rušenje Bosne i Hercegovine.

“Desio se nemili događaj na sjeveru Kosova, da bi neko na nivou BiH iznio stav on mora da se usaglasi”, kazao je Dodik.

No, Dodik je ono što navodno kritikuje, još uoči sastanka prije sastanka demonstrirala član Predsjedništva BIH Željka Cvijanović i to upravo na primjeru Kosova. Osim što nije izrazila saučešće porodici ubijenog policajaca, niti osudila oružane napade na legalne kosovske vlasti, ni pozvala na smirivanje tenzija, Cvijanović u svemu nije pratila niti zvanični stav EU.

Na poslijetku, Cvijanović je uradila sve ono što Dodik navodno kritikuje. Ona je jedina iz BIH iznijela stav o situaciji na Kosovu, dakako neusaglašen u Predsjendištvu Bosne i Hercegovine.

Tako se Dodik praktično našao u situaciji da, u namjeri da kritikuje Komšića, zapravo “kritikuje” Željku Cvijanović. Cinici bi rekli da se Dodik konačno posvađao i sam sa sobom.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE