Naslovnica Bosna i Hercegovina Stižu Palmer i Eichhorst: Počinje nova runda razgovora o Izbornom zakonu

Stižu Palmer i Eichhorst: Počinje nova runda razgovora o Izbornom zakonu

58

Planirano je da se Eichhorst i Palmer dan poslije, 26. januara, sastanu s kolegijima oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine. Sastanak bi trebao biti u državnom parlamentu, a početak je zakazan za 9 sati

U Bosnu i Hercegovinu danas na pregovore o izmjenama Izbornog zakona ponovo dolaze specijalni predstavnik Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu Matthew Palmer i direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.

Planirano je da se Eichhorst i Palmer dan poslije, 26. januara, sastanu s kolegijima oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine. Sastanak bi trebao biti u državnom parlamentu, a početak je zakazan za 9 sati.

Do kraja sedmice, tačnije od 28. do 30. januara, Palmer i Eichhorst će u Neumu nastaviti pregovore s predstavnicima političkih stranaka.

Ova posjeta dolazi u jeku političke krize, blokade rada državnih institucija, ali i sankcija koje su SAD objavile Miloradu Dodiku, lideru SNSD-a i članu Predsjedništva BiH.

Pregovori su, inače, prekinuti prošlog mjeseca, a probosanske stranke su ih uslovljavale time da stranke iz Republike Srpske okončaju blokadu državne vlasti.

Prethodni članakVrhunac ledenog vala u BiH: Jutros izmjereno -18, uskoro stižu topliji dani
Naredni članakUbica prije napada u Heidelbergu poslao poruku: Ljude treba kazniti