Naslovnica Svijet Stoltenberg: NATO želi dogovor s Rusijom o nizu pregovora

Stoltenberg: NATO želi dogovor s Rusijom o nizu pregovora

72

Zaista se nadam da postoji stvarna volja obje strane, da se uključe u proces koji može spriječiti nove oružane sukobe u Evropi. Stoga nam je cilj dogovor o putu naprijed, procesu, nizu sastanaka – rekao je Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da taj vojnopolitički blok ima za cilj da se dogovori s Rusijom o nizu pregovora jer nije realno očekivati ​​da se svi sukobi riješe odjednom tokom ovosedmičnih razgovora s delegacijom iz Moskve.Stoltenberg je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa potpredsjednicom ukrajinske vlade za evropske i evroatlantske integracije Olgom Stefanišinom prije početka vanrednog sastanka Komisije NATO-Ukrajina, javlja Anadolija.

– Nije realno očekivati ​​da će, kada završimo sastanke koji su zakazani za ovu sedmicu, svi problemi biti riješeni. Zaista se nadam da postoji stvarna volja obje strane, da se uključe u proces koji može spriječiti nove oružane sukobe u Evropi. Stoga nam je cilj dogovor o putu naprijed, procesu, nizu sastanaka – rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu uoči ovosedmičnih ključnih diplomatskih susreta između NATO saveznika i Rusije.

Prethodni članakU Sloveniji vakcinacija u blizini tržnih centara i skijališta
Naredni članakRafael Nadal komentarisao dramu oko Novaka Đokovića