Naslovnica Svijet Stotine ukrajinskih izbjeglica čeka u Meksiku, nadaju se ulasku u SAD

Stotine ukrajinskih izbjeglica čeka u Meksiku, nadaju se ulasku u SAD

51

Humanitarni izuzetak proizlazi iz Bidenovog prošlomjesečnog obećanja da će primiti Ukrajince koji bježe od nasilja u svojoj zemlji

Stotine ukrajinskih izbjeglica stiglo je u Meksiko i čekaju u redu na granici sa SAD-om, nadajući se da će biti među 100.000 koje je predsjednik Joe Biden obećao pustiti zbog ruskog rata u Ukrajini.

Mnoge izbjeglice su dobile turističke vize za ulazak u Meksiko i, kada dođu tamo, kreću na sjever do granice sa SAD-om. Mnogi su čekali u Tijuani, koja je malo udaljena od ulazne luke San Ysidro.

Ranije ove sedmice, volonteri su rekli da su vidjeli više od 1.000 izbjeglica koje čekaju na granici. Također su rekli da Sjedinjene Države dozvoljavaju oko 150 izbjeglica u zemlju svaki dan na humanitarnoj osnovi od slučaja do slučaja, javlja UPI.

Humanitarni izuzetak proizlazi iz Bidenovog prošlomjesečnog obećanja da će primiti Ukrajince koji bježe od nasilja u svojoj zemlji. Ruske snage su izvršile invaziju na Ukrajinu u februaru i sedmicama se bore da obezbijede ključne strateške lokacije oko te istočnoevropske nacije.

Uznemirujuće slike iz Ukrajine prošlog vikenda, koje prikazuju civile koje su ubile ruske trupe i dokaze o drugim zločinima, razbjesnile su međunarodnu zajednicu i ojačale odlučnost nekih da dozvole ulaz traumatiziranim Ukrajincima u Sjedinjene Države.

Prethodni članakUkrajinska regija Lugansk pozvala civile da odu dok mogu
Naredni članakPoginuo vozač koji se automobilom zabio u kapiju ruske ambasade