Naslovnica Svijet Teška nesreća s balonom u Sloveniji, više osoba povrijeđeno

Teška nesreća s balonom u Sloveniji, više osoba povrijeđeno

53

Policija je objavila da je o nesreći obaviještena oko 10 sati, te da je u njoj po prvim podacima ozlijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona

Najmanje šest osoba ozlijeđeno je u nedjelju ujutro u okolici Ljubljane u nesreći balona na topli zrak, akcija spašavanja nesrećenih još traje, a priroda ozlijeđena još nije poznata.

Policija je objavila da je o nesreći obaviještena oko 10 sati, te da je u njoj po prvim podacima ozlijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona.

Težina ozljeda nastradalih još nije poznata, na mjestu nesreće intervenirale su ekipe za spašavanje. Policija je zaštitila mjesto nesreće i nastavlja s prikupljanjem obavijesti, te moli sve da svojom prisutnošću ne ometaju rad policije i ambulantnih službi, prenose slovenski mediji.

Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica.

Na tom se području 2012. godine dogodila i najteža nesreća s balonom na topli zrak u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više ih je bilo teško ozlijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao aterirati, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz košare u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udarca košara odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Takvi su inače popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreće više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulative vezane za komercijalne letove balonima, prenosi Hina.

Prethodni članakNAJAVLJEN GENERALNI ŠTRAJK RADNIKA ZAPOSLENIH U ZDRAVSTVU, ALI I KOLEKTIVNI OTKAZ
Naredni članakWHO: Omikron je možda manje ozbiljan, ali i dalje to nije blaga bolest