Naslovnica Bosna i Hercegovina “Toplane – Sarajevo” prinuđene da zagrijavanje djelimično vrše alternativnim gorivom

“Toplane – Sarajevo” prinuđene da zagrijavanje djelimično vrše alternativnim gorivom

36
0

Naime, od KJKP “Sarajevogas-a“ d.o.o. smo obaviješteni da je “Energoinvest” d.d. ograničio isporuku prirodnog gasa prema njima, te da KJKP “Toplane – Sarajevo” moraju reducirati potrošnju prirodnog gasa na 300.000 Sm3, saopćeno je iz KJKP “Toplane – Sarajevo”

KJKP “Toplane – Sarajevo” obavještava korisnike centralnog grijanja da su u narednim danima prinuđeni da zagrijavanje djelimično vrše putem alternativnog goriva a zbog redukcije prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo.

Naime, od KJKP “Sarajevogas-a“ d.o.o. smo obaviješteni da je “Energoinvest” d.d. ograničio isporuku prirodnog gasa prema njima, te da KJKP “Toplane – Sarajevo” moraju reducirati potrošnju prirodnog gasa na 300.000 Sm3, saopćeno je iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Budući da KJKP “Toplane – Sarajevo” kao osnovno gorivo za proizvodnju toplotne energije koriste prirodni gas, a kako “Energoinvest” d.d. kao glavni dobavljač prirodnog gasa nije nabavio dovoljne količine gasa, te je reducirao njegovu isporuku, KJKP “Toplane – Sarajevo” danas, na dijelu svojih kotlovskih postrojenja vrše zagrijavanje putem alternativnog goriva, kako bi naši korisnici imali kontinuiranu isporuku toplotne energije, stoji u saopćenju.

Imajući u vidu da zbog vremenske prognoze koja u narednim danima predviđa značajan pad temperature, te zbog ograničenog obima isporuke prirodnog gasa a usljed problema “Energoinvest-a” d.d. da obezbijedi dovoljne količine gasa, KJKP “Toplane – Sarajevo” obavještavaju svoje korisnike da su sva kotlovska postrojenja trenutno u pogonu sa ustaljenim režimom rada.

S obzirom da su određene količine alternativnog goriva potrošene u protekloj sezoni, te shodno činjenici da pri niskim temperaturama zagrijavanje putem alternativnog goriva možemo vršiti od 1-2 dana, očekujemo da će “Energoinvest” d.d. u saradanji sa Vladom Kantona Sarajevo obezbijediti dovoljne količine gasa kako bi se trenuta situacija prevazišla – poručili su iz KJKP “Toplane – Sarajevo”.

Autor: Fena

Prethodni članakU Čelebićima zaustavili Posušaka, vozio je 280 kila sitno rezanog duhana
Naredni članakVlasti odlučile uvesti zdravstveni porez stanovnicima koji nisu vakcinisani

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime