Naslovnica Bosna i Hercegovina U 46. godini života preminula profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

U 46. godini života preminula profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

39
0

Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova

Vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije Ekonomskog fakulteta Velma Pijalović, preminula je nakon duge i teške bolesti u 46. godini života, saopćeno je iz te obrazovne institucije

Prof. dr. Velma Pijalović posvetila je cjelokupni akademski i profesionalni radni vijek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora. Pijalović postavila je temelje za izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova.

U akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr. Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju.

Ostat će upamćena generacijama kao nasmijana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvijek spremna pomoći svima – kolegicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova.

Informacija o dženazi će biti naknadno poznata, navodi se u saopćenju Ekonomskog fakulteta.

Prethodni članakBiH napokon dobija jedinstvene Covid potvrde? Konferencija do kraja januara
Naredni članakDemirović prvi gol sezone postigao na gostovanju kod Borussie

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime