Naslovnica Bosna i Hercegovina U blizini granice BiH pronađena rekordna količinu droge vrijedne 17 miliona KM

U blizini granice BiH pronađena rekordna količinu droge vrijedne 17 miliona KM

41
0

Zapljena je, kako je rečeno novinarima, rezultat dva, međusobno nepovezana, kriminalistička istraživanja sofisticiranih načina krijumčarenja opijata

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska danas je na konferenciji za novinare izvijestila o zapljeni 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina, ukupne vrijednosti 17 miliona eura.

Ovo je najveća zapljena heroina u Hrvatskoj dosad, pišu hrvatski mediji.

Zapljena je, kako je rečeno novinarima, rezultat dva, međusobno nepovezana, kriminalistička istraživanja sofisticiranih načina krijumčarenja opijata.

I heroin i kokain zaplijenjeni su u Luci Ploče, u dva odvojena slučaja. Heroin je zaplijenjen u oktobru, a kokain početkom novembra 2021. godine. Droga je bila skrivena u brodu koji je doplovio iz Južne Amerike. U pretrazi su u podnožju plovila pronađena 54 paketa namijenjena evropskom tržištu.

Više detalja su otkrili Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga PNUSKOK-a u Upravi kriminalističke policije MUP-a, Ivan Pavličević, načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Pero Perić u ime Carinske uprave, voditelj Službe za mobilne jedinice Dubrovnik.

Prethodni članakNovac planiran za doček Nove godine uplaćen djeci oboljeloj od raka
Naredni članakKoliko je dobro tuširanje prije spavanja

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime