Naslovnica Bosna i Hercegovina U jednom od posljednjih napada ruskog agresora ubijeno najmanje sedam civila

U jednom od posljednjih napada ruskog agresora ubijeno najmanje sedam civila

41

Ruska vojska uništila je i civilnu infrastrukturu, naveo je guverner Harkova Oleh Synyehubov

Najmanje sedam civila je ubijeno, a 24 povrijeđeno, uključujući jedno dijete, u ruskom napadu u oblasti Harkova, rekao je u utorak guverner Harkova Oleh Synyehubov, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ruska vojska uništila je i civilnu infrastrukturu”, naveo je Oleh Synyehubov na svom Telegram kanalu.

Dodao je da su ruske snage tokom dana ispalile projektile na rezidencije, bolnice i sveučilište u Harkovu, a taj je potez opisao kao ratni zločin.

Rekao je i da je zgrada u Novo-Bavarskoj ulici potpuno uništena bombama ruskih aviona i da su mnogi ostali zarobljeni pod ruševinama.

Ruska vojna operacija u Ukrajini u utorak je ušla u šesti dan, a civili snose najveći teret oružanih sukoba. Najnoviji izvještaji govore da se ruske snage kreću prema glavnom gradu Kijevu, dok su u ostalim gradovima poput Harkova jutros nastavljena raketiranja.

Zapadne države odgovorile su sankcijama prema Rusiji, a ta zemlja je dodatno izolovana nakon što je avionima njenih kompanija zabranjeno letenje u evropskom i kanadskom zračnom prostoru, dok je određen broj ruskih banaka izbačen iz međunarodnog bankarskog sistema SWIFT.

Prethodni članakKolumbija legalizirala abortus u prve 24 sedmice trudnoće
Naredni članakMilanović se sada zalaže da se BiH i Kosovo hitno prime u EU