Naslovnica Bosna i Hercegovina U Kantonu Sarajevo vakcinisano više od 57 posto punoljetnog stanovništva

U Kantonu Sarajevo vakcinisano više od 57 posto punoljetnog stanovništva

58

Kako je navedeno, u ustanovama Kantona Sarajevo do sada je aplicirano ukupno 326.516 doza vakcina

Ukupno 189.778 stanovnika Kantona Sarajevo (KS), u Bosni i Hercegovini, do sada je vakcinisano sa dvije doze vakcine protiv koronavirusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Od toga, 187.874 osobe su u dobi iznad 18 godina, što predstavlja 57,13 posto punoljetnog stanovništva. Treću, booster dozu je primilo 30.577 građana KS”, navodi se u saopštenju.

Ovi podaci prikupljeni su kroz Informacioni sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a na osnovu kojeg je sačinjen sedmični presjek stanja vakcinacije.

Kako je navedeno, u ustanovama Kantona Sarajevo do sada je aplicirano ukupno 326.516 doza vakcina.

“Na bolničkom liječenju od COVID-19 oboljenja nalazi se 227 pacijenata. Od ovog broja, njih 65 je vakcinisano sa dvije doze vakcina, što predstavlja 28,63 posto hospitaliziranih, dok je 71,37 posto osoba na bolničkom liječenju nevakcinisano”, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Iz Ministarstva zdravstva KS pozivaju građane da se vakcinišu, te podsjećaju da svi punoljetni građani Kantona Sarajevo mogu primiti i treću dozu vakcine na svim punktovima u domovima zdravlja.

Prethodni članakČović: Nema pregovora i trgovine oko hrvatskih nacionalnih interesa i legitimnog predstavljanja
Naredni članakDončićev Dallas bolji od Nurkićevog Portlanda