Naslovnica Bosna i Hercegovina U kući pronađena laboratorija spida i droga vrijedna 50.000 KM

U kući pronađena laboratorija spida i droga vrijedna 50.000 KM

83

Zaplijenjena droga na crnom tržištu vrijedi više od 50.000 KM

Aleksandar Kojić (28) iz Bijeljine uhapšen je nakon što je policija u njegovoj kući pronašla devet kilograma spida i improvizovanu laboratoriju za proizvodnju droge, kao i određenu količinu novca, pišu Nezavisne novine.

Policijska uprava Bijeljina saopštila je, navodeći inicijale osumnjičenog, da su narkotici kod njega pronađeni tokom pretresa prostorija koje on koristi.

Zaplijenjena droga na crnom tržištu vrijedi više od 50.000 KM.

“Pronađena je improvizovana laboratorija za proizvodnju droge u kojoj je pronađeno devet kilograma i 197 grama spida. Nađena su i 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određena količina novca te veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju spida na kojima se nalaze tragovi ove droge”, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Istakli su da su pretresi vršeni pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a po naredbi Okružnog suda u Bijeljini.

Dodaju da će policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, nakon što ga ispitaju, osumnjičenog uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je osumnjičeni duže vrijeme proizvodio ove narkotike i prodavao ih konzumentima u Bijeljini i šire.

Posjedovao je i mašinu za vakuumiranje te je pomoću nje narkotike pakovao u manje paketiće.

Tragovi droge nađeni su i na digitalnoj vagi koju je takođe posjedovao.

Policija nastavlja istragu o tome s kim je srađivao i da li je osumnjičeni imao pomagače.

Nezvanično se saznaje da Aleksandar K. nema policijski dosije i da do sada nije hapšen zbog droge.

Ipak mu prijeti višegodišnja robija ako mu se za djelo za koje ga terete dokaže krivica, jer je za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga predviđena kazna od jedne do 10 godina zatvora, a od pet do 15 godina ako je narkotike prodavao djeci ili u školi, ili na drugim mjestima za obrazovanje.

Prethodni članakDetektivi i dalje traže Baldwinov telefon
Naredni članakSpektakularna snimka policijske akcije u Pločama, pronađeno skoro 300 kg droge