Naslovnica Sport U Livnu održan “Olympic Day”

U Livnu održan “Olympic Day”

15
0

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova – taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, fudbal i gimnastika, te dobiti zaslužene certifikate i poklon Evropske sedmice sporta

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizirao je “Olympic Day 2022” na stadionu “Zgona” u Livnu, u saradnji s Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine i Gradom Livno.

Ispred Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine učesnicima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

– Draga djeco, pored sporta morate biti i dobri drugari i ponos vaše porodice, zajednice, društva i naravno vaše zemlje. Stoga budite fizički aktivni i slavite olimpizam koji njeguje vaš um i gradi vaš duh – kazao je Mučibabić.

“Olympic day” su upotpunili bh. olimpijci Nedžad Husić, Larisa Cerić, Mesud Pezer, Elvedina Muzaferija, Mirza Nikolajev, Sanja Kusmuk i Strahinja Erić. Oni su zajedno s učesnicima trčali počasni krug i družili se u svakom od devet sportova nadahnjujući najmlađe da naporno treniraju u skladu s olimpijskim vrijednostima.

Više od 150 djece imalo je priliku okušati se u devet sportova – taekwondo, judo, košarka, rukomet, odbojka, kick-box, atletika, fudbal i gimnastika, te dobiti zaslužene certifikate i poklon Evropske sedmice sporta.

Prethodni članakLewandowski može na Camp Nou za 50 milione eura!?
Naredni članakNjemački gradovi štede struju gašenjem javne rasvjete

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime