Naslovna USK U proljeće iduće godine počinje izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Bihać

U proljeće iduće godine počinje izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Bihać

Od admin
A+A-
Resetiraj

Nakon što je potres još  2020. godine  u Hrvatskoj  drastično oštetio zgradu Doma zdravlja Bihać, 250 uposlenih ali i pacijenti koji svakodnevno dolaze  u najveći dom zdravlja na USK čekaju  početak izgradnje novog objekta.
Najveći problem u  proteklom periodu  iako je osigurano šest  miliona maraka  za početak radova jeste  dobijanje potrebnih dozvola.

Zastoj je nastao jer su povjerioci koji potražuju sredstva  od gradske apoteke, blokirali cijeli proces.
Nakon više sastanaka i  procjene vještaka  da je riječ o 235.000 maraka za 120  kvadarta dogovor je postignut i već početkom iduće godine trebali bi krenuti građevinski radovi.

Kako je ministar zdravstva USK Muris Halkić izjavio za RTVUSK, izgradnja nove zgrade Doma zdravlja Bihać bi mogla početi u proljeće 2024. godine

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE