Naslovnica Bosna i Hercegovina U SAD-u ubijeno petoro ljudi, identifikovan napadač kojeg je policija likvidirala

U SAD-u ubijeno petoro ljudi, identifikovan napadač kojeg je policija likvidirala

72

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identifikovala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu

Naoružani napadač koji je djelovao sam ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, jučer u saveznoj državi Coloradu, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu s policijom, priopćila je američka policija.

Muškarac je od ponedjeljka poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, rekla je policija na konferenciji održanoj kasno noću.

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetovažu u Denveru, ubivši dvije žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tome gradu na novoj tiskovnoj konferenciji.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetovažu, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Poznat identitet napadača

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identifikovala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu.

Lyndon James McLeod

“Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima” i napadač je (…) ustrijeljen”, rekao je u ponedjeljak navečer John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj “proglašen mrtvim na mjestu događaja”.

Policajka iz Lakewooda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača bit će operirana, ali “dobro je”, rekao je u utorak Romero.

“Po našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe”, rekla je policija u Denveru.

Načelnik denverske policije Paul Pazen rekao da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.

“Na početku smo istrage”, rekao je.

Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gdje je pravo na posjedovanje oružja zajamčeno Ustavom.

Prethodni članakZvijezdi Cityja lopovi provalili u kuću i pretukli ga pred suprugom i kćerkicom
Naredni članakObrvan odredio igrače za zadnju fazu priprema za EP, Vranješ i Burić na rezervnom spisku