Naslovnica Magazin U sudaru iz kamiona pobjegli laboratorijski majmuni, tražila ih policija

U sudaru iz kamiona pobjegli laboratorijski majmuni, tražila ih policija

75

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi

Iz kamiona koji je u Pennsylvaniji prevozio 100 laboratorijskih majmuna nakon sudara pobjegla su četiri, zbog čega je policija krenula u potragu, upozorivši javnost da ne prilazi životinjama.

Kamion s majmunima sudario se s praznim kamionom pored Danvillea u Pennsylvaniji u petak popodne, na putu u laboratorij na Floridi.

Policija je na Twitteru objavila da su četiri majmuna “pobjegla s mjesta događaja u okolno područje”. Tri majmuna odmah su uhvaćena, dok je jedan neko vrijeme bio na slobodi, ali je kasnije ipak uhvaćen, prenosi Hina.

Monkey on loose in Pennsylvania after crash on way to laboratoryPolice advise people not to approach cynomolgus monkey believed to be on the loose near Danville after Friday crashhttps://t.co/3pFUL5livh pic.twitter.com/TYLbL0wEq2

— Wittgenstein (@backtolife_2019) January 22, 2022

Lokalni internetski portal vijesti WNEP objavio je da policija u potrazi za majmunima, dugorepim makakijima, koristi termalne kamere, a policajci na tlu imaju snažne svjetiljke.

Pensilvanijska državna policija objavila je fotografiju primata koji sjedi na drvetu pored ceste Route 54 u ledenoj noći. Reporter je izvijestio da je policija okružila majmuna prije nego što su ispaljeni hici iz neidentificiranog oružja.

A truck carrying about 100 monkeys crashed in central Pennsylvania, state police said, as authorities searched for at least three of the monkeys that apparently escaped. The truck had been on its way to a lab, state police said. https://t.co/pOcFqIUrjb

— The Associated Press (@AP) January 22, 2022

U subotu prijepodne na službenom Twitteru policije objavljeno je da je majmun još uvijek na slobodi, ali policija poziva da građani ne pokušavaju tražiti ni hvatati životinju.

Dugorepi makaki mogu stajati i do 10.000 dolara, a traženi su zbog ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa, prema New York Timesu. U zatočeništvu mogu živjeti do 30 godina.

Prethodni članakSNSD ponovo preuzeo vlast u Prnjavoru, Dodik obećao podršku
Naredni članakBiden najavio slanje američke vojske u istočnu Evropu