Naslovnica Svijet U Ukrajini granatirana željeznička stanica: Ovo je bio namjerni pokolj

U Ukrajini granatirana željeznička stanica: Ovo je bio namjerni pokolj

67

Rusi su znali da je željeznička stanica u Kramatorsku puna civila koji čekaju evakuaciju

Regionalna policija Donjecka objavila je priopćenje o napadu na željezničku stanicu u istočnom ukrajinskom gradu Kramatorsku, gdje su civili čekali vozove za evakuaciju u sigurnije dijelove zemlje, piše BBC.

“Rusija je danas udarila na željezničku stanicu u Kramatorsku. Raketa je pogodila privremenu čekaonicu u kojoj su stotine ljudi čekale evakuacijski voz”, piše policija

“Ovo je još jedan dokaz da Rusija brutalno, barbarski ubija civile Ukrajince, samo s jednim ciljem – ubijati”, dodaju.

Željeznička stanica Kramatorsk bila je ključno središte za evakuaciju civila iz regije Donbas. Policija je priopćila da hitne službe nastavljaju s radom na mjestu događaja.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba kaže da je to namjerni pokolj.

“Rusi su znali da je željeznička stanica u Kramatorsku puna civila koji čekaju evakuaciju. Ipak, pogodili su je balističkim projektilom, ubivši najmanje 30 i ranivši najmanje stotinu ljudi. Ovo je bio namjerni pokolj. Svakog ratnog zločinca ćemo privesti pravdi”, napisao je Dmitro Kuleba.

Russians knew that the train station in Kramatorsk was full of civilians waiting to be evacuated. Yet they stroke it with a ballistic missile, killing at least 30 and injuring at least a hundred people. This was a deliberate slaughter. We will bring each war criminal to justice. pic.twitter.com/cq0CX9wovV

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 8, 2022

Prethodni članakUSK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO…
Naredni članakChelseajeva zvijezda: Presudila je Modrićeva i Benzemina klasa