Naslovnica Bosna i Hercegovina U Vitezu i Busovači pronađeno oko pet kilograma droge, uhapšene tri osobe

U Vitezu i Busovači pronađeno oko pet kilograma droge, uhapšene tri osobe

70


Share
Tweet
Share
Share
Email

U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kilograma opojne droge speed
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak u četvrtak su, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretrese na četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača, a tom prilikom pronađeno je oko 5 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

“Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ‘neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’ slobode su lišeni A.Z. rođen 1994. godine iz Busovače, T.B. rođen 2003.godine iz Busovače, i J.H. rođen 1995. godine iz Viteza”, rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara Ministarstva unutarnjih poslova Županije Središnja Bosna (MUP ŽSB).
Inače, ovo je treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kilograma opojne droge speed.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o organiziranoj grupi od četiri osobe, a očekuje se da danas budu predani Kantonalnom tužiteljstvu u Travniku, koje bi trebalo staviti prijedlog za pritvor.

Policija je na ovom slučaju radila već dulje vrijeme, a većina speeda završavala je u prodaji na području Viteza.


Post Views:
135

Autor: Fena

Prethodni članakNovogodišnji paketići za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu
Naredni članakEcclestone: Mislim da se Hamilton više neće vratiti, previše je razočaran