Naslovnica Bosna i Hercegovina Učesnici Una regate krenuli prema Bosanskoj Krupi, iza njih nezaboravna noć u...

Učesnici Una regate krenuli prema Bosanskoj Krupi, iza njih nezaboravna noć u Bihaću

19

Skoro 400 učesnika jutros je sa Gradske otoke u Bihaću krenulo s plovidbom prema Bosanskoj Krupi, odnosno u posljednju veslačku etapu

Oko 850 učesnika u skoro stotinu plovila sinoć su u Bihaću okončali drugu etapu ovogodišnje 48. Internacionalne Una regate.

Dočekalo ih je nekoliko hiljada građana, koji su tokom cijelog poslijepodneva i večeri uživali u akrobatskim skokovima sa zračnog jastuka, tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta i muzičkim koncertima.

– Ovo je bio vrhunac regate, s obzirom na veliki broj učesnika i vjerovatno jedan od najspektakularnijih dočeka u Bihaću. Imamo učesnike i goste iz skoro svih krajeva svijeta, te smo poprilično sigurni da će sa sobom ponijeti najljepše dojmove. Mnogi su nam već najavili da se vidimo i dogodine, tako da možemo reći da smo i ovaj put uspješno promovirali sve vrijednosti koje imamo – riječi su direktora Javnog preduzeća “Nacionalni park Una” Amarilda Mulića.

Skoro 400 učesnika jutros je sa Gradske otoke u Bihaću krenulo s plovidbom prema Bosanskoj Krupi, odnosno u posljednju veslačku etapu.

Dolazak na završno odredište planiran je u kasnim poslijepodnevnim satima, gdje će se nagraditi najhrabriji i najuspješniji, dok će učesnike i građane Bosanske Krupe večeras zabavljati bosanskohercegovačka rock grupa Letu Štuke.

Prethodni članakEruptirao jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu, izdata najviša razina upozorenja
Naredni članakSaobraćajka u Cazinu: U Rajaku završio u jarku