Naslovnica Bosna i Hercegovina Učestale odroni na brojnim dionicama, upozorenje zbog izlaska divljih konja na puteve

Učestale odroni na brojnim dionicama, upozorenje zbog izlaska divljih konja na puteve

59

Također, iz BIHAMK-a su podsjetili da se danas obilježava Međunarodni dan vozača i automehaničara

Zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati, kako na dionicama puteva u višim planinskim predjelima, tako i u nižim predjelima, posebno na mostovima i prilazima tunelima, navodi se na stranici BIHAMK-a.

– Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu Livno-Šuica skrećemo pažnju na izlaske divljih konja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – istaknuto je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (od 23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Također, iz BIHAMK-a su podsjetili da se danas obilježava Međunarodni dan vozača i automehaničara.

Prethodni članakU ZDK od COVID-a 19 preminule ukupno 1.483 osobe
Naredni članakNjemačka vratila BiH na listu visokorizičnih zemalja