Naslovnica Svijet Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, sumnjiči se za dva teška...

Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, sumnjiči se za dva teška krivična djela

36

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke

Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore uhapšena je kasno sinoć na aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” i Televiziji “Vijesti” više izvora iz Uprave policije (UP) Crne Gore .

Prema pouzdanim saznanjima Televizije “Vijesti” , privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

“Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u prostorijama podgoričkog Centra bezbjednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu”, pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg tjelohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, “jer im mnogo zna”, aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

“Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret”, navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine.

Nisvet Jusić
Prethodni članakNEKAKO S PROLJEĆA: O SIGURNOSNOJ SITUACIJI RAZGOVARALO SE NA SJEDNICI OPERATIVNE GRUPE ZA PITANJA MIGRACIJA USK-A
Naredni članakPele ponovo u bolnici zbog liječenja raka