Naslovnica Bosna i Hercegovina Uhapšena grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom, među privedenim i državljanin BiH

Uhapšena grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom, među privedenim i državljanin BiH

12

Kako se saznaje droga je zaplijenjena u Belgiji, a prema informacijama koje se posjeduju uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom

U međunarodnoj koordinisanoj akciji srbijanskog MUP-a i Europola i Eurojusta zaplijenjeno je preko 100 kilograma kokaina i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji.

Kako se saznaje droga je zaplijenjena u Belgiji, a prema informacijama koje se posjeduju uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom.

Hapšenja su izvršena u Belgiji, Nizozemskoj i Srbiji.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvjesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih djela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedna NN osoba, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplijenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

– Otkriveno je i zaplijenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“ za koje se procjenjuje da bi dostiglo vrijednost od 11,5 miliona evra na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

Autor: Blic.rs

Prethodni članakIzbili nasilni protesti u najvećoj Appleovoj fabrici iPhonea u Kini
Naredni članakDodika naljutio Ćamil Duraković, poslao mu je poruku putem Twittera