Naslovnica Bosna i Hercegovina Uhapšene tri osobe, pronađena droga, oružje i veća količina novca

Uhapšene tri osobe, pronađena droga, oružje i veća količina novca

9
0

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nezakonitih radnji, izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona (Gračanica, Doboj Istok, Gradačac, Tuzla i Banovići).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: 11 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, 9 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, 5 digitalnih vaga za precizno mjerenje, električna mašina za vakumsko pakovanje, određena količina novca (valute Euro i KM, u različitim apoenima), 1 pištolj “CZ” sa 67 komada municije, 1 gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta.

Prethodni članakZašto je Turska ukinula veto za ulazak Švedske i Finske u NATO?
Naredni članakVelika konvencija opozicije: Denis Bećirović predstavio svoje političke ideje

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime