Naslovnica Unsko-sanski kanton UIO NA GP IZAČIĆ ZAPLIJENILA ROBU VRIJEDNU 76 HILJADA KM

UIO NA GP IZAČIĆ ZAPLIJENILA ROBU VRIJEDNU 76 HILJADA KM

78

– Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na Graničnom prijelazu Izačić i na graničnim prijelazima koje pokriva Regionalni centar Tuzla prilikom kontrole teretnih i motornih vozila oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 76.000 KM.
Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, vršeći pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prijelazima i unutrašnjosti otkrili su 20 nepravilnosti (9 nepravilnosti u prekograničnom prometu i 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu). Na graničnim prijelazima koji pripadaju RC Tuzla na osnovu operativnog rada i pojačanih operativnih taktičkih mjera uz upotrebu specijalističke opreme prilikom detaljnog pregleda putničkih motornih vozila pronašli su neprijavljenu robu kod 9 fizičkih lica (razna tehnička oprema, računari, alat).
Ukupna vrijednost oduzete robe na granici iznosi 40.000 KM.Pored navedenog, otkriveno je 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu, uz privremeno oduzimanje robe u iznosu od 28.000 KM.
Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakNeobičan prizor: Ženka psa kangala usvojila jagnje
Naredni članakU potragu za Matejem Perišem uključen i Interpol