Naslovna USK Ukinuta presuda kojom je komandir Policijske stanice Cazin Said Ljubijankić oslobođen optužbi

Ukinuta presuda kojom je komandir Policijske stanice Cazin Said Ljubijankić oslobođen optužbi

Od admin
A+A-
Resetiraj

Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću ukinuta je presuda Općinskog suda u Cazinu kojom je Said Ljubijankić, komandir Policijske stanice u Cazinu, oslobođen optužbe zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. u sticaju sa krivičnim djelom lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. Krivičnog zakona Federacije BiH, a u vezi sa protivpravnim lišenjem slobode K.P, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.
Predmet se vraća na ponovno suđenje.

Podsjećamo, predmetnom optužnicom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona optuženom Saidu Ljubijankiću se stavlja na teret da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u sticaju s krivičnim djelom lažno prijavljivanje.
Nakon provedenog postupka presudom Općinskog suda u Cazinu Said Ljubijankić je oslobođen optužbe zbog navedenog krivičnog djela dana 03.08.2023.godine.

Postupajući tužilac je uložio žalbu na presudu, što je rezultitralo uvažavanjem žalbe tužioca te donošem rješenja Kantonalnog suda u Bihaću o ukidanju presude Općinskog suda u Cazinu kojom je Said Ljubijankić oslobođen optužbe te predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE