Naslovnica Bosna i Hercegovina Ukrajinci kontaktirali Abramoviča da pomogne u postizanju mira, pokušava pomoći

Ukrajinci kontaktirali Abramoviča da pomogne u postizanju mira, pokušava pomoći

38

Kaže da su se Ukrajinci s Abramovičem povezali preko židovske zajednice te da su mu se obratili za pomoć, na što se on odazvao

Roman Abramovič pokušava posredovati u mirnom okončanju rata u Ukrajini, rekao je njegov glasnogovornik.

Na Abramoviča je iz Britanije bilo pritisaka da se očituje o ruskoj invaziji na Ukrajinu, ali je stigao i apel Ukrajinaca da pomogne u nalaženju mira.

“Mogu potvrditi da je ukrajinska strana kontaktirala Romana Abramoviča za potporu u postizanju mirnog rješenja i da od tada pokušava pomoći”, rekao je Abramovičev glasnogovornik.

“S obzirom na to o koliko se važnim stvarima radi, molimo vas za razumijevanje za to što se nismo očitovali o toj situaciji kao takvoj ni o njegovoj uključenosti u nju”, dodao je glasnogovornik.

Guardian dodaje da je Abramovičev angažman uslijedio nakon apela koji je uputio ukrajinski filmski producent Aleksander Rodnjanski.

“Mogu potvrditi da je ukrajinska strana pokušavala pronaći nekoga u Rusiji ko bi im bio spreman pomoći u pronalaženju mirnog rješenja”, rekao je Rodnjanski.

Kaže da su se Ukrajinci s Abramovičem povezali preko židovske zajednice te da su mu se obratili za pomoć, na što se on odazvao.

“Iako je utjecaj Romana Abramoviča ograničen, on je jedini koji se odazvao i odlučio pokušati nešto. Hoće li to imati utjecaja ili ne, ne znam, ali sam u kontaktu s ljudima iz Ureda predsjednika Zelenskog i znam da su zahvalni na Abramovičevim istinskim naporima”, kazao je Rodnjanski.

Prethodni članakU Sarajevu kvalitet zraka nezdrav za osjetljive grupe, u Zenici i Tuzli nezdrav za sve
Naredni članakBivši UFC prvak uhapšen zbog pokušaja ubistva