Naslovnica Svijet Ukrajinci tvrde: Izveden rizičan manevar, Azov i marinci spojili snage u Mariuopolju

Ukrajinci tvrde: Izveden rizičan manevar, Azov i marinci spojili snage u Mariuopolju

31

Radi se o dvije jednice koje su uključene u posljednji pokušaj otpora ruskoj ofenzivi na Mariupolj, koja traje već mjesec i pol

Oleksij Arestovič, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, rekao je da su posljednji branitelji Mariupolja uspjeli spojiti svoje snage “rizičnim manevrom”.

“Postrojbe marinaca i pukovnije Azov su zahvaljujući rizičnom manevru uspjele probojem spojiti svoje snage”, rekao je Arestovič.

Radi se o dvije jednice koje su uključene u posljednji pokušaj otpora ruskoj ofenzivi na Mariupolj, koja traje već mjesec i pol.

“To je ono što se događa kad časnici ne gube glave, nego čvrsto drže komandu  i kontrolu nad svojim snagama”, rekao je savjetnik predsjednika.

Ove informacije još uvijek nisu nezavisno potvrđene. Jučer su ukrajinski marinci u Mariupolju objavili video u kojem kažu da će “izdržati do kraja” uprkos  činjenici da su ih ruske snage potpuno okružile te ostaju bez streljiva i drugih zaliha.

Arestovič je na Facebooku objavio da je jedinica Azov “zaprimila znatna pojačanja”, dodavši da su “marinci izbjegli poraz i dobili drugu priliku”.

“Branitelji grada, koji su sada ujedinjeni, ozbiljno su ojačali područje koje brane”, dodao je.

Nisvet Jusić
Prethodni članakJakirović nakon potvrde titule: Još nisam svjestan ovoga što smo napravili
Naredni članakU SARAJEVU UHAPŠENI MIGRANTI KOJI SE DOVODE U VEZU SA UBISTVOM U BIHAĆU