Naslovnica Magazin Ukrajinska parlamentarka uzela pušku u ruke: I žene će štititi našu zemlju

Ukrajinska parlamentarka uzela pušku u ruke: I žene će štititi našu zemlju

39

Jučer je na Twitteru objavila fotografiju na kojoj drži kalašnjikov

Kira Rudik, zastupnica u ukrajinskom parlamentu, prije samo nekoliko dana živjela je svoj svakodnevni život, održavala sastanke i raspravljala o zakonima u parlamentu unatoč prijetnji ruske invazije.

“A onda jednog dana jednostavno znaš da dolaze i onda moraš nešto učiniti. Tada dobiješ oružje i naučiš pucati”, rekla je Rudik za CNN.

Jučer je na Twitteru objavila fotografiju na kojoj drži kalašnjikov.

“Naučila sam koristiti kalašnjikov i pripremila se na nošenje oružja. Zvuči nestvarno jer mi prije nekoliko dana to ne bi palo na pamet. Naše žene će štititi našu zemlju jednako kao i muškarci”, napisala je Rudik na Twitteru. Ona i njezina porodica sada se skrivaju u skloništu.

I learn to use #Kalashnikov and prepare to bear arms. It sounds surreal as just a few days ago it would never come to my mind. Our #women will protect our soil the same way as our #men. Go #Ukraine! 🇺🇦 pic.twitter.com/UbF4JRGlcy

— Kira Rudik (@kiraincongress) February 25, 2022

“Putin je podcijenio spremnost naše vojske, naši vojnici daju stvarno jak otpor”, rekla je Rudik.

“Za mene je bilo potpuno neobično, potpuno ludo shvatiti da držim pušku i da sam spremna nositi oružje, da sam spremna pucati na druga ljudska bića”, rekla je Rudik za CNN.

Prethodni članakUEFA Konferencijska liga: Peljto sudi meč Marseillea i Basela
Naredni članakIZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR SA SULEJMANOM KULENOVIĆEM, MINISTROM POLJOPRIVREDE USK