Naslovnica Magazin Ukrajinski par se vjenčao, pa pozirao među ruševinama Harkiva

Ukrajinski par se vjenčao, pa pozirao među ruševinama Harkiva

30

Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli skupljati novac i kupovati lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje

Jedan ukrajinski par vjenčao se usred ratnog vihora u metrou u Harkivu, a svoj brak su odlučili obilježiti u ratnom ambijentu, okruženi ruševinama u Harkivu.

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografirani su ubrzo nakon što su se vjenčali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini.

Fotografija objavljena na Twitteru prikazuje par kako pozira među ruševinama, a opis pojašnjava kako izgleda vjenčanje u gradu pod stalnim granatiranjem:

“Fotozona u pozadini uništene zgrade i bombardiranog centra grada, ceremonija u metrou. Ovo je snažna poruka svijetu – Harkiv se opire i živi.”

Anton and Anastasia have no plans to go on a honeymoon anytime soon. One day, they want to go somewhere with a beach and palm trees. Before that happens, there is a war to win, and brutal days ahead. But yesterday, there was hope, and beauty, and love inside the ugliness. pic.twitter.com/4WNT42KfiE

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) April 4, 2022

Oboje su bili medicinski radnici prije početka rata, a sada volontiraju te pružaju besplatnu medicinsku njegu onima kojima je potrebna. Nastja je radila kao medicinska sestra u onkološkoj bolnici, a Anton kao ljekarnik prije ruske invazije na Ukrajinu.

Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli skupljati novac i kupovati lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje. Harkiv još uvijek čeka na povlačenje ruskih snaga, ali to nije spriječilo Nastju i Antona da proslave svoj najsretniji dan.

Autor: Index.hr

Nisvet Jusić
Prethodni članakPreminuo jedan od najboljih hokejaša na ledu svih vremena
Naredni članakCAZIN: POVODOM DANA ARMIJE RBIH ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA