Naslovnica Bosna i Hercegovina Upozorenje vozačima: Snijeg se još ne zadržava na cestama, opez zbog jakih...

Upozorenje vozačima: Snijeg se još ne zadržava na cestama, opez zbog jakih udara vjetra

98

U Bosni se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho. Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra

U zapadnoj i ponegdje centralnoj Bosni pada snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

U Bosni se vozi po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho. Na području jugozapadne Bosne poteškoće vozačima pričinjavaju jaki udari vjetra.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Bugojno – Novi Travnik, Ripač – Bosanaki Petrovac i Lanište – Ključ. Apeluju na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina duga je kolona vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Prethodni članakNovi protesti u najvećem gradu u Kazahstanu, na snazi vanredno stanje
Naredni članakHamilton razočaran, još se ne zna da li se vraća