Naslovnica Svijet Urušila se ogromna stijena, najmanje šest mrtvih i 20 nestalih

Urušila se ogromna stijena, najmanje šest mrtvih i 20 nestalih

73

Iz dva čamca na koja su pali dijelovi stijene spašene su 24 osobe

Najmanje šest osoba je poginulo, a devet ih je teško povrijeđeno kada je velika stijena pala na motorne čamce ispod vodopada na jugoistoku Brazila, priopćila je u subotu lokalna vatrogasna služba.

Kameni blok se iznenada odvojio od zida kanjona i srušio na više čamaca, pri čemu je izazvao ogroman val iznad jezera Furnas u državi Minas Gerais.

Na dramatičnim videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama mogao se vidjeti tačan trenutak kada se stijena odvojila i pala na tri čamca, što je izazvalo paniku među putnicima koji su promatrali prizor na drugim čamcima. Također, vide se turisti kako viču dok veliki blok kamenja pada u vodu. Najmanje jedan čamac je tom prilikom potonuo, a drugi su odjurili, prenosi Hina.

Vatrogasci su izvijestili da tragaju za 20 osoba za koje se vjeruje da su nestale. Iz dva čamca na koja su pali dijelovi stijene spašene su 24 osobe, rekao je glasnogovornik vatrogasne službe Pedro Aihara. Povrijeđeni u nesreći imali su slomljene kosti, a jedna je osoba u teškom stanju u bolnici s povredama glave i lica. Još 23 osobe su zbrinute zbog lakših povreda, rekao je Aihara.

Obilne kiše koje su padale posljednjih dana na jugoistoku Brazila mogle su olabaviti stijenu, naveli su vatrogasci.

Regija Capitolio u državi Minas Gerais, oko 420 kilometara sjeverno od Sao Paula, svojim stijenama, kanjonom i slapovima koji okružuju jezero Furnas privlači brojne turiste.

Prethodni članakEvropska komisija zaustavila isplatu 125 miliona eura Bosni i Hercegovini
Naredni članakClaudia Pechstein je prva žena koja će nastupati na osam Olimpijskih igara