Naslovnica Unsko-sanski kanton USK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO…

USK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO…

48

– Od aktuelnih događaja vezanih za USK izdvojili smo u ovom pregledu informaciju o najavljenom deminiranju te održavanju informativnih sesija iz okvira projekta EU4AGRI…
U navedenim aktivnostima će učestvovati ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Češke i ronioci entitetskih Uprava. S tim u vezi u Gradskoj upravi Bihaća održava se sastanak kojem će prisustvovati direktor Kantonalne uprave CZ , gradonačelnici Bihaća i B. Krupe, načelnici Službi civilne zaštite i predstavnici ronilačkih timova. Tema sastanka je analiza dosadašnjeg rada i eventualni budući projekti.
Povodom objavljenog novog javnog poziva, vrijednog 3,2 miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u okviru projekta EU4AGRI najavljene su informativne sesije u 21 gradu širom Bosne i Hercegovine.
Prve dvije sesije održavaju se u Bihaću i Cazinu a namjera organizatora je da upozna prisutne o detaljima Javnog poziva. Namijenjen je obrtnicima,  poduzetnicima, zadrugama i preduzećima, a mogu se kandidirati projekti  koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu. Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 do 350.000 KM i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Prijave se mogu podnijeti od 5. maja do 7. juna 2022. godine.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakTrener Bayerna: U Španiji nismo bili dovoljno dobri, to je bila ključna utakmica
Naredni članakU Ukrajini granatirana željeznička stanica: Ovo je bio namjerni pokolj